Creșterile RF-negative au fost observate în timp atât pentru femei, cât și pentru bărbați

Creșterile RF-negative au fost observate în timp atât pentru femei, cât și pentru bărbați

Această bază de date oferă urmăriri demografice și medicale de zeci de ani pentru rezidenții județului și reprezintă singura cohortă de inițiere a RA longitudinală bazată pe populație din S.U.A.

Cohorta din 1985-1994 a inclus 240 de pacienți, cea din 1995-2004 a inclus 344, iar cea din 2005-2014 a inclus 427.

În cele 3 decenii incluse în această analiză, nu au existat diferențe în ceea ce privește vârsta de debut a bolii (56 de ani) procentul de femei (69%) sau rasa (aproximativ 90% alb) în rândul pacienților.

Cu toate acestea, au existat diferențe în ceea ce privește rata fumatului, fumătorii care nu au crescut niciodată până la 57% în ultima cohortă, de la 40% în cel mai timpuriu grup. Rata obezității a crescut semnificativ, de la 24% la 41% (PP

Prevalența pozitivității RF a scăzut de la 69% în ultimele două decenii la 51% în ultimul deceniu (P

A existat o creștere semnificativă a ratelor globale de eroziuni radiografice detectate în primul an după diagnosticul RA, care a crescut de la 17% în grupul 1985-1994 și 21% în grupul 1995-2004 la 25% în 2005-2014 grup (P = 0,048). Cu toate acestea, această creștere a fost observată numai în grupul cu RF negativ, crescând de la 10% în primii zece ani la 25% în ultimii (P = 0,017).

Creșterile RF-negative au fost observate în timp atât pentru femei, cât și pentru bărbați. În rândul femeilor, ratele de incidență pentru RA negativă la RF au crescut de la 15 (95% CI 11-19) la 100.000 în 1985-1994 la 26 (95% CI 22-31) la 100.000 în 2005-2014, în timp ce la bărbați, ratele au crescut de la 9 (IC 95% 5-12) la 100.000 la 14 (IC 95% 11-18) la 100.000.

În același timp, ratele de incidență pentru boala RF pozitivă au scăzut, de la 33 (IC 95% 27-40) la 100.000 la 26 (IC 95% 22-30) la 100.000 la femei și de la 23 (IC 95% 17-30 ) la 100.000 până la 15 (95% CI 12-19) la 100.000 la bărbați.

Unul dintre motivele potențiale pentru schimbarea epidemiologică a RA a fost scăderea ratei fumatului. Fumatul a fost asociat cu seropozitivitatea pentru RF și, de asemenea, anticorpi anti-ciclici citrullinați peptidici, iar studiile au arătat că renunțarea la fumat este asociată cu riscuri mai mici ale acestor anticorpi. "Scăderea incidenței RA RF-pozitivă în studiul nostru a coincis cu o scădere semnificativă a fumatului actual sau anterior și cu o creștere a ratei fumătorilor care nu fumează niciodată în județul Olmsted, Minnesota," au remarcat cercetătorii.

De asemenea, este probabil ca obezitatea să fi contribuit, cu alte studii care au arătat legături între IMC mai mare și RA seronegativă, dar pot fi implicați și factori suplimentari precum parodontita și utilizarea contraceptivelor orale.

RA seronegativă a fost considerată mult timp o formă mai ușoară a bolii, dar în această analiză a existat o creștere a bolii precoce severe, eroziuni fiind prezente în primul an în rândul pacienților cu RF negativă. "De fapt, eroziuni radiografice în primul an de debut al bolii RA în cohorta 2005-2014 au fost la fel de frecvente la RF-negativ ca la pacienții cu RA RF-pozitiv. Luate împreună cu constatările noastre privind o incidență crescândă a RA negativ la RF, aceste date sugerează necesitatea unei conștientizări sporite și a unui management vigilent în timp util al RA negativ la RF," au concluzionat autorii.

O limitare a studiului a fost posibilitatea clasificării greșite a cazurilor.

Ultima actualizare 19 februarie 2020

Dezvăluiri

Studiul a fost finanțat de NIH.

Myasoedova și coautorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Sursa primara

Analele bolilor reumatice

Referință sursă: Myasoedova E și colab "Se schimbă epidemiologia artritei reumatoide? Rezultate dintr-un studiu bazat pe populație, 1985-2014" Ann Rheum Dis 2020; DOI: 10.1136 / annrheumdis-2019-216694.

WASHINGTON – O versiune biosimilară a medicamentului reumatologic blockbuster adalimumab (Humira) a fost aprobată vineri, a anunțat FDA.

Produsul, fabricat de Amgen, va fi vândut ca Amjevita și a fost aprobat pentru majoritatea acelorași indicații pentru adulți ca adalimumab. Acestea includ:

Artrita reumatoidă moderată până la severă Artrita psoriazică activă Spondilita anchilozantă activă (o artrită care afectează coloana vertebrală) Boala Crohn moderată până la severă activă Colita ulcerativă moderată până la severă activă Psoriazisul de placă moderat până la sever

De asemenea, poate fi utilizat pentru a trata artrita idiopatică juvenilă poliarticulară moderată până la severă activă la copii cu vârsta de 4 ani și peste, a spus FDA.

Agenția a subliniat că medicamentul nu a fost aprobat pentru a fi schimbat liber cu adalimumab; să fie desemnat ca "interschimbabile" ar necesita ca, pe lângă îndeplinirea standardului de biosimilaritate al agenției, produsul să fie "se așteaptă să producă același rezultat clinic ca produsul de referință la orice pacient dat," conform FDA.

Este al patrulea medicament biosimilar care a obținut aprobarea FDA. Altele includ copii ale etanercept, filgrastim și infliximab.

Tot vineri, FDA a anunțat că canakinumab (Ilaris) ar putea fi utilizat pentru trei indicații suplimentare: sindromul periodic asociat receptorului factorului de necroză tumorală, cunoscut și sub numele de TRAPS; sindromul hiperimunoglobulinei D, cunoscut și sub denumirea de deficit de mevalonat kinază; și febră mediteraneană familială.

Canakinumab a fost aprobat anterior pentru sindromul de perioadă asociat criopirinei și pentru artrita idiopatică juvenilă sistemică.

Ultima actualizare 26 septembrie 2016

Tratamentul cu adalimumab (Humira) nu a avut succes în asigurarea ameliorării durerii pentru osteoartrita de mână (OA), a fost găsit un studiu randomizat multicentric.

Dintre pacienții cu OA de mână care nu răspunseseră anterior la analgezice și antiinflamatoare nesteroidiene, 35,1% dintre cei cărora li s-a administrat adalimumab au experimentat o îmbunătățire a durerii cu 50% în săptămâna a șasea, la fel ca 27,3% dintre cei cărora li s-a administrat placebo, potrivit Xavier Chevalier, MD, al spitalului Henri Mondor din Creteil, Franța, și colegii săi.

Puncte de actiune

Acest studiu randomizat, dublu-orb, a fost conceput pentru a determina dacă un blocant TNF-alfa ar oferi ameliorare simptomatică la pacienții – în special la femei – care suferă de osteoartrită de mână cu un nivel ridicat de durere și fără răspuns la medicamente antiinflamatorii analgezice și nesteroidiene Studiul a constatat că adalimumab nu a fost superior față de placebo pentru ameliorarea durerii.

Acest lucru a dat un risc relativ de răspuns cu un tratament de 1,12 (95% CI 0,82-1,55, P = 0,47), au raportat cercetătorii online în Annals of the suganorm medicament pret Reumatic Diseases.

Osteoartrita mâinii este cel mai frecvent tip de OA, în special la femeile în vârstă, iar unii pacienți suferă modificări erozive și dureri semnificative și dizabilități chiar și cu tratamente optime recomandate, incluzând atele articulare, modalitățile termice și medicamentele orale și topice.

"Prin urmare, există o nevoie reală de o terapie eficientă emergentă în OA de mână, în care impactul asupra calității vieții zilnice a pacientului ar putea fi la fel de sever ca și în artrita reumatoidă," au declarat Chevalier și colegii săi.

Direcționarea factorului de necroză tumorală (TNF) în această circumstanță clinică a fost rezonabilă, conform autorilor, deoarece această citokină proinflamatorie are un rol important în degradarea cartilajului în OA și reglează în sus factorul de creștere a nervului neurotrofin, care este implicat în medierea durerii OA.

În plus, inhibarea TNF s-a dovedit a avea un mare succes în ameliorarea simptomelor și păstrarea structurii în artrita reumatoidă și psoriazică.

Prin urmare, pentru a evalua posibilitatea ca această strategie, de asemenea, să poată fi utilă în OA de mână, cercetătorii au înrolat 78 de pacienți a căror vârstă medie a fost de 63 și al căror indice de masă corporală medie a fost de 25 kg / m2.

Un total de 85% au fost femei, iar scorul inițial al durerii pe o scară analogică vizuală de 100 mm a fost de 65, cu o durată medie a simptomului de 13,5 ani.

Tratamentul a constat din două injecții subcutanate de 40 mg cu inhibitor TNF adalimumab sau placebo, la 2 săptămâni distanță. Pacienții au fost apoi urmăriți timp de 6 luni.

Până la săptămâna a șasea, diferența dintre grupurile de tratament și placebo la modificarea scorului durerii a fost de -2,5 mm (95% CI minus 14-9, P = 0,67), care a fost "mult sub nivelul relevanței clinice," au comentat cercetătorii.

Diferența scorurilor durerii în săptămâna 26 a fost de -1,4 mm (IC 95% minus 13-10,1, P = 0,80).

Printre diferitele alte obiective secundare, singura diferență a fost în numărul de articulații umflate în săptămâna 26 la pacienții tratați cu adalimumab (-1,9, 95% CI minus 3,2-minus 0,6, P = 0,006).

Pe parcursul studiului, 68% dintre pacienții cărora li sa administrat adalimumab au necesitat analgezice, la fel ca 70% dintre cei cărora li s-a administrat placebo (P = 0,85).

Cercetătorii au evaluat, de asemenea, efectele tratamentului asupra biomarkerilor, incluzând proteina C reactivă, interleukina (IL) -1, IL-6 și TNF alfa și, din nou, nu au găsit diferențe în modificarea mediană față de momentul inițial între grupurile cu adalimumab și placebo în săptămâna a șasea. .

Evenimentele adverse au fost similare, apărând în general la 75,6% din grupul cu adalimumab și 73% din grupul placebo. Evenimente severe au avut loc la 9,8% și respectiv 5,4% din cele două grupuri.

"Toate aceste date sugerează cu tărie că durerea și dizabilitatea în OA de mână nu sunt dependente de TNF alfa," au afirmat autorii. În consecință, ar trebui luate în considerare alte ținte de tratament pentru OA de mână, cum ar fi IL-1 sau IL-6, au sugerat ei.

"Deși studiul actual este negativ și nu susține așteptările noastre inițiale, avem totuși nevoie de soluții terapeutice pentru acești pacienți," au scris autorii.

Această nevoie continuă este sporită de observația dintr-un sondaj recent că pacienții cu OA de mână percep o apreciere inadecvată a durerii și dizabilității lor de către medici.

O limitare a studiului a fost posibilitatea ca două injecții cu adalimumab să fie insuficiente.

Dezvăluiri

Studiul a fost finanțat de către Direcția Hopitaux de Paris de la Recherche Clinique, Assistance Publique-Hopitaux de Paris, Inserm Pro A și un grant de la Abbott.

Autorii nu au dezvăluit nicio relație relevantă cu industria.

Sursa primara

Analele bolilor reumatice

Referință sursă: Chevalier X și colab "Adalimumab la pacienții cu osteoartrită de mână refractară la analgezice și AINS: un studiu randomizat, multicentric, dublu-orb, controlat cu placebo" Ann Rheum Dis 2014; DOI: 10.1136 / annrheumdis-2014-205348.

Luând glucozamină și condroitină, două suplimente alimentare populare, nu ameliorează semnificativ durerea și rigiditatea asociate cu osteoartrita genunchiului (OA) și nici nu modifică progresia bolii, a constatat un nou studiu.